banner
Suscríbete al RSS de redfestera.com

Sábado, 19 de septiembre de 2020, actualizado a las 16:46

Moros y Cristianos
Histórico de Noticias

Si no encuentras lo que buscas contacta con nosotros, contactar

Ambaixada Infantil en Xixona

Red festera

Nº Votos emitidos:1

¡INCLUYE TU VALORACIÓN!  Visitas   :  748

Com cada any, els xixonencs celebren al mes d’agost les seues festes de Moros i Cristians. La primera ambaixada infantil de Xixona tindrà lloc el proper 17 d’agost del present any al castell de Festes.

Des de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià s’han proposat, tal i com ho van recalcar al seu saluda al Programa de Festes, fomentar tant les activitats com l’entreteniment i el protagonisme dels més menuts. El seu president recalca que: sense joventut la festa acabaria morint i, què millor que educar-los en la Festa i en els nostres costums.

Per tal d’aconseguir açò, l’any passat ja van celebrar la seua primera “dansà infantil” en la que només podien acudir els més xicotets i xicotetes del poble, sent la dansà tot un èxit.

Enguany, no només tenen la dansà sino que continuen també oferint la possibilitat de l’Escola de Festes en la que els rangs d’edat han estat adaptats per tal que més xiquets puguen  durant quatre dies rebre els coneixements de persones voluntàries i que estimen la festa ensenyant-los el per què de les festes, les filaes que hi ha, com desfilar, entre altres.

Després d’un intent fallit l’any anterior, la Federació ha aconseguit amb ajuda  d’Alfonso Zaragoza Miquel (creador i director de l’escola d’ambaixadors de Xixona) promoure este paper, el d’ambaixador; tant per a l’ambaixada mora com la cristiana, passant pels papers de sentinella, baixà o capità de la mateixa. 

La primera ambaixada infantil de Xixona tindrà lloc el proper 17 d’agost del present any al castell de Festes. Els papers estaran interpretats pels següents xiquets provinents de l’escola abans mencionada: Sergio Gomez Piñero (Ambaixador moro), Enric Soler Miquel (Sentinella moro), Esteve Pico Blanquer (Baixà), Rubén Muñoz Méndez (Ambaixador cristià), Guerau Garrigós Soler (Sentinella cristià), Alex Miralles Soler (Capità).

Des de la Federació indiquen que “estan molt contents i il·lusionats de veure este idea feta realitat i esperen que el públic col·labore i l’accepte amb tantes ganes com els xiquets participants han tingut”.Les Festes de Moros i Cristians de Xixona són organitzades per la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià de Xixona i per l’Ajuntament de Xixona.
Per ampliar informació o qualsevol consulta podeu posar-se en contacte amb nosaltres al telèfon 630900013 o 682302038 o al correu: federaciodefestes@gmail.com.

Comparte en las redes sociales

Volver

Histórico de Noticias

Publicada: Martes, 9 de Agosto de 2016

EMPRESA AVISO LEGAL MAPA WEB CONTACTO ACCESO CLIENTES BLOG
Plataforma de servicios para la Fiesta de Moros y Cristianos - Red Festera - - info@redfestera.com