banner
Suscríbete al RSS de redfestera.com

Lunes, 21 de junio de 2021, actualizado a las 18:05

Calendario
Calendario festivo
Julio

Si no encuentras lo que buscas contacta con nosotros, contactar

Dia del Senyal

Red festera

XIXONA

El dia del Senyal se celebra el dissabte més pròxim al 24 de juliol i es commemora el miracle de sant Sebastià ocorregut el 24 de juliol de 1600 i que va impedir que entrara la pesta a Xixona.

El seu nom prové del fet que antigament el fester pagava un senyal per a confirmar la participació en les festes d’eixe any.

El Dia del Senyal és un acte oficial on participen totes les filaes. Sobre les nou del matí es celebra la Diana del Senyal. Des de les portes de l’Ajuntament ixen els capitans i banderers de totes les filaes els delegats de cada filà els capitans i banderers de festes els membres de la Junta Directiva de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i les autoritats locals i es dirigeixen al carrer Raval on s’uneixen a la comitiva tant festers com veïns.

La imatge de sant Sebastià ix de l’ermita a coll dels festers i se celebra la processó pel carrer del Raval. Aquesta processó rememora el miracle de 24 de juliol de 1600.

A continuació a l’Ermita de Sant Sebastià del carrer Raval se celebra una missa.

Seguidament s’organitza un esmorzar popular al qual assisteix gran quantitat de públic.

Al migdia aquelles filaes que disposen de bandes desfilen informalment per la Plaça o avinguda de la Constitució.

Per la vesprada a les 19h després d’una desfilada amb tots els càrrecs festers l’autor o autora del cartell de festes descobreixen el cartell oficial de les festes col·locat en la fatxada de l’Ajuntament.

Els capitans i banderers de festes pengen les banderes de la Federació en el balcó de l’Ajuntament com a senyal que la festa de Moros i Cristians ha pres la ciutat.

En eixos moments s’interpreten les notes de l’himne de festes el pasdoble Fiesta en Jijona de Vicente Pla Candela i seguidament es dispara una traca.

Més tard se celebren dos desfilades una a les 20:00 hores i una altra a les 23:00 hores on participen totes les filaes.

Comparte en las redes sociales

Volver

Julio

Publicada: Martes, 23 de Julio de 2013

EMPRESA AVISO LEGAL MAPA WEB CONTACTO ACCESO CLIENTES BLOG
Plataforma de servicios para la Fiesta de Moros y Cristianos - Red Festera - - info@redfestera.com