banner
Suscríbete al RSS de redfestera.com

Sábado, 7 de diciembre de 2019, actualizado a las 19:34

Calendario
Calendario festivo
Agosto

Si no encuentras lo que buscas contacta con nosotros, contactar

Moro Traïdor de Xixona

Red festera

XIXONA

És l’acte emblemàtic de les Festes de Moros i Cristians de Xixona.

El juí comença el tercer dia de festes a les 9:30h en la porta de l’Ajuntament (que simbolitza la presó) amb el trasllat del moro traïdor al castell fester on serà jutjat i ajusticiat per finalment procedir al seu enterrament. Si bé els Moros Grocs van ser els inventors d’este acte hi participen totes les filaes del bàndol moro.

Es coneix com Juí Sumaríssim del Moro Traïdor. El seu argument és senzill: a Beny Beny Chimeti moro traïdor se li acusa d’haver-se enamorat d’una cristiana coqueta.

Este amor o passió fa que es convertisca al cristianisme i rebel·le un pas amagat que dóna entrada a la vila per la qual cosa traïx no sols la seua fe sinó també una sèrie de secrets militars. Capturat pels seus antics correligionaris es jutja de forma implacable ja que igualment se li imputen tots els mals que li han sobreviscut a Xixona en els últims temps.

La justícia mahometana és expeditiva i Beny Beny Chimeti és condemnat a morir sent afusellat a continuació. El seu enterrament constituïx l’acte més elegant seriós i emotiu de la festa xixonenca.

A ritme de marxa mora cadenciosa i sensual Beny Beny Chimeti és conduït a coll fins a l’Ajuntament.

Comparte en las redes sociales

Volver

Agosto

Publicada: Martes, 23 de Julio de 2013

EMPRESA AVISO LEGAL MAPA WEB CONTACTO ACCESO CLIENTES BLOG
Plataforma de servicios para la Fiesta de Moros y Cristianos - Red Festera - - info@redfestera.com